Кулинарни рецепти » Пълнени телешки далаци

 Пълнени телешки далаци

Продукти: (за 5 порции)

• 5 телешки далака /около 800 г/
• 250 г кайма /смес/
• 250 г несмляно свинско месо
• 2 к.ч. олио
• 5 глави лук
• 5 лютиви чушки
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме далаците и в средата от едната им страна правим напречен разрез. Почистваме ги от ципите с нож и посоляваме.

Пълним с предварително подготвения пълнеж от едро нарязания лук, пиперките, джоджена и магданоза, нарязани на ситно, свинското месо, нарязано на кубчета, каймата, сол и черен пипер на вкус.

Нареждаме напълнените далаци в намаслена тава и печем в умерена фурна. По време на печенето поливаме със соса от тавата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало