Кулинарни рецепти » Паниран език със сос

 Паниран език със сос

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г телешки език
• 1-2 връзки корени за супа
• 4 яйца
• 1-2 с.л. галета
• сол
• олио за пържене

За соса:

• 1-2 корена хрян
• 1 ябълка
• 1 филийка сух бял хляб
• 2 с.л. оцет
• 1 ч.л. захар
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме езика заедно с корените за супа в подсолена вода. След това го топваме в студена вода и го обелваме. Оставяме го да изстине и го нарязваме диагонално на филийки. Панираме нарязаните парченца в яйца галета и пак в яйца и ги изпържваме.

Обелваме хряна и ябълката за соса и ги настъргваме на ситно ренде. Накисваме средата от филията хляб във вода или прясно мляко, отцеждаме я добре и я смесваме с ябълката и хряна. Прибавяме оцета, захарта и сол на вкус. Разреждаме сместа с бульон или вода, така че да получим умерено гъст сос.

Нареждаме панирания език върху задушен в масло бял ориз и заливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало