Кулинарни рецепти » Пълнен телешки език

 Пълнен телешки език

Продукти: (за 2 порции)

• 1 млад телешки език
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 1-2 с.л. разтопено краве масло
• 1 с.л. оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме езика и го варим до омекване в подсолена и подкиселена вода заедно с моркова и целината.
Когато омекне, го обелваме и го разрязваме по дължина.

Пълним езика със ситно нарязания и изпържен лук, подправен със сол и черен пипер. Превързваме леко с конец напълнения език, заливаме го с бульона от варенето, поръсваме с маслото и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало