Кулинарни рецепти » Пълнен телешки език

 Пълнен телешки език

Продукти: (за 2 порции)

• 1 млад телешки език
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 1-2 с.л. разтопено краве масло
• 1 с.л. оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме езика и го варим до омекване в подсолена и подкиселена вода заедно с моркова и целината.
Когато омекне, го обелваме и го разрязваме по дължина.

Пълним езика със ситно нарязания и изпържен лук, подправен със сол и черен пипер. Превързваме леко с конец напълнения език, заливаме го с бульона от варенето, поръсваме с маслото и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало