Продукти: (за 2-3 порции)
• 2 ч.ч. овесено брашно
• 170 г /3/4 ч.ч./ брашно
• 2 ч.ч. айран
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1 равна ч.л. сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Пресяваме овесеното брашно и брашното заедно със солта и бакпулвера и прибавяме към тях айрана, разтопеното масло и разбитите яйца.
Разбъркваме добре и с малък черпак изсипваме от сместа в сгорещеното олио. Изпържваме палачинките от двете страни и ги нареждаме в затоплена чиния. Поднасяме ги поръсени със захар.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...