Кулинарни рецепти » Муфлати

 Муфлати
(Мароко)

Продукти:

• 500 г брашно
• 30 г мая
• 1 1/2 ч.ч. вода
• 1 щипка сол
• 3 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Разтваряме маята в 1/2 ч. ч. топла вода и изчакваме да кипне. В широка купа изсипваме брашното, в средата правим кладенче и прибавяме маята, водата, олиото и 1 щипка сол. Разбъркваме до получаване на меко тесто.

Намазваме по-голяма тава с мазнина. От тестото правим 15-20 топчета, нареждаме ги в тавата и ги оставяме за 20 минути. Намазваме с олио работния плот и ръцете и правим от всяка топка кръгъл, тънък лист.

Загряваме тиган по възможност с дебело дъно, намазняваме го. Печем муфлатите в тигана от двете страни до леко порозовяване. После ги редим една върху друга.

Сервираме заедно с купички с масло, мед и сладко по избор.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало