Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 2 с.л. разтопено краве масло
• сол
За соса:
• 1 опаковка майонеза
• 1 с.л. горчица
• 1 с.л. отцедено кисело мляко
• 1 главичка лук
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2 твърдо сварени яйца,
• 1 с.л. лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
В подсолена вода варим пилето, докато поомекне. Подсушаваме го и го намазваме с разтопеното масло. Печем го на силна скара, като го обръщаме от всички страни, така че да се зачерви равномерно.
Приготвяме соса, като смесваме майонезата с горчицата и последователно прибавяме настъргания лук, ситно нарязания магданоз и нарязаните на кубчета яйца. Подправяме с лимоновия сок и сол на вкус.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...