Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 ч.л. черен пипер
• сол
За маринатата:
• 1 глава чесън
• 2 с.л. лимонов сок
• 3 с.л. олио
• 4 с.л. доматен сок
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, които слагаме в дълбок съд. Приготвяме марината от лимоновия сок, олиото, доматения сок и ситно нарязания чесън. Заливаме пилето с приготвената марината и го оставяме да престои 5-6 чаша, като през 2 часа обръщаме порциите, за да се накиснат добре от всички страни.
Изваждаме пилешките парчета от маринатата, отцеждаме и ги подсушаваме. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и печем върху скара, като от време на време обливаме порциите с маринатата, в която са киснали.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...