Кулинарни рецепти » Ерусалимски крилца

 Ерусалимски крилца

Продукти:

• 1,5-2 кг пилешки крилца
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.л. черен пипер
• 1-2 с.л. подправки за барбекю
• 2-3 щипки чили на прах
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме крилцата, поръсваме подправките и разбъркваме.

След 2 часа отцеждаме отделения сок и нареждаме крилцата върху умерено загрята скара. Печем до готовност, като от време на време обръщаме крилцата, за да не загорят.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало