Продукти: (за 8 порции)
• 1 кг бяло пилешко месо
• настърганата кора на 1 лимон
• сокът от 4 портокала
• 2 с.л. олио
• 2 с.л. винен оцет
• 2 с.л. лимонов сок
• 2 ч.л. суха чубрица
• 16 средно големи печурки
• 2 чушки
• 16 филийки бекон
• 1 връзка пресен лук
• 1 по-голяма зелка
• 5-6 по-едри моркова
• целина, мащерка
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Отстраняваме кожата на пилешкото и го нарязваме на по-големи парчета.
В дълбока купа слагаме всички подправки за маринатата и прибавяме месото. Разбъркваме добре, покриваме съда и го оставяме в хладилник около 24 часа. В последните 10 мин прибавяме гъбите без пънчета.
Отцеждаме продуктите от маринатата, нанизваме шишовете в реда месо, гъба, бекон /навит на фунийка/, чушка и печем на скарата, като обръщаме периодично и мажем с маринатата.
Нарязваме на ситно зелето, прибавяме нарязаните на ситно пера на лука и настърганите моркови. Разбъркваме добре. Подправяме със сол, олио и лимонов сок и отгоре подреждаме шишовете.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...