Продукти:
• 4 кг домати
• 4 глави лук
• 2-3 ябълки
• 1 ч.ч. оцет
• 1 ч.ч. захар
• 2 с.л. нарязан джоджен
• 1 с.л. нарязани листа от целина
• 1 ч.л. лютив червен пипер
• 2 зрънца карамфил
• 2 щипки индийско орехче
• сол
Начин на приготвяне:
Пускаме доматите в гореща вода, обелваме ги и прекарваме през гевгир, за да се отстрани семето. Ябълките и лука настъргваме на ситно.
Кипваме оцета, захарта и подправките. Добавяме доматите, лука и ябълките и варим 45 минути, като разбъркваме често. Готовата гореща маса изсипваме в бурканчета и стерилизираме.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...