Продукти:
• 2,5 кг зелени чушки
• 1,2 кг червени чушки
• 2,2 кг червени домати
• 400 г зелени домати
• 1,2 кг моркови
• 1,2 кг картофи
• 1,4 кг лук
• 400 г карфиол
• 100 г люти чушки
• 800 мл олио
• 100 г захар
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка. Обелваме двата вида домати и също ги смиламе. Сваряваме морковите и картофите и ги пасираме. Накъсваме карфиола на розички и го попарваме 2-3 мин във вряща подсолена вода. Почистваме лютите чушки от семената и ги нарязваме на ситно.
Сипваме домати в голяма тава и варим, докато намалят обема си двойно. Прибавяме останалите зеленчуци, захарта и олиото. Посоляваме на вкус, разбъркваме и загряваме на огъня. Разпределяме лютеницата в бурканчета, затваряме и стерилизираме 50 мин.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...