Кулинарни рецепти » Класическа лютеница

 Класическа лютеница

Продукти:

• 6 кг червени чушки
• 3 кг домати
• 800 мл олио
• 700 мл оцет
• 1 връзка магданоз
• 400 г захар
• 200 г сол

Начин на приготвяне:

Попарваме доматите, обелваме ги и ги прекарваме през машинка за почистване на семената. Изпичаме чушките, обелваме ги и ги почистваме от семената. Прекарваме ги през месомелачка и ги смесваме с доматите.

Варим на умерен огън, докато поизври течността от доматите. Към края прибавяме солта, захарта, оцета, олиото и ситно нарязания магданоз. Разбъркваме няколко пъти, сваляме от огъня и оставяме да поизстине.

Разпределяме лютеницата в бурканчета, затваряме и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало