Кулинарни рецепти » Класическа лютеница

 Класическа лютеница

Продукти:

• 6 кг червени чушки
• 3 кг домати
• 800 мл олио
• 700 мл оцет
• 1 връзка магданоз
• 400 г захар
• 200 г сол

Начин на приготвяне:

Попарваме доматите, обелваме ги и ги прекарваме през машинка за почистване на семената. Изпичаме чушките, обелваме ги и ги почистваме от семената. Прекарваме ги през месомелачка и ги смесваме с доматите.

Варим на умерен огън, докато поизври течността от доматите. Към края прибавяме солта, захарта, оцета, олиото и ситно нарязания магданоз. Разбъркваме няколко пъти, сваляме от огъня и оставяме да поизстине.

Разпределяме лютеницата в бурканчета, затваряме и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало