Продукти:
• 3 кг зелени чушки
• 3 кг червени чушки
• 3 кг домати
• 500 мл олио
• 1 връзка магданоз
• подправки на вкус, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме патладжаните, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка заедно с изпечените и обелени чушки. Попарваме доматите, обелваме ги и също ги смиламе с машинка, чрез която се отделят семките. После ги изсипваме в дълбока тенджера и варим, докато се получи гъсто пюре.
Прибавяме смлените чушки и патладжани, подправките и олиото. Посоляваме и варим до необходимата гъстота, като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица. Затваряме готовата лютеница в сухи буркани и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...