Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг картофи
• кимион, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на кръгчета, които нареждаме в намаслена тавичка. Поръсваме със смлян кимион и печем умерено загрята фурна. Посоляваме картофите, след като се изпекат.
Почти няма българска градина, в която да не се отглежда тагетес. В различните краища той е познат като турта или камшица. Това е едно от най-обичаните градински цветя по цял свят. В зависимост от сорт...
Наскоро откритите магнитни рецептори в човешкия мозък потвърдиха познанията на древните китайци и индийци, египтяни и гърци, че хората винаги са се влияели силно от земното магнитно поле. Спадането на...
Актуален проблем за медицината днес е хипертонията и сърдечно-съдовите заболявания, водещи до исхемични увреждания на органи и тъкани. Те са на второ място по причини за смъртност и за инвалидизаиция....
Желязо Проблемът: Желязото е минерал, който позволява на кръвта да пренася кислород. Диетите, изключващи месо, или страхът от луда крава довеждат до това, че 23% от хората страдат от недостиг на...