Продукти: (за 4 порции)
• 300 г телешко месо
• 2-3 моркова
• 1 парче целина
• 1 корен магданоз
• 2 яйца
• 1 ч.ч. грис
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го варим в подсолена вода заедно с нарязаните на кубчета зеленчуци.
Омесваме гриса с разбитите яйца, посоляваме на вкус и оформяме от сместа малки топчета, които пускаме в полусварената супа. Доваряваме супата и поръсваме с наситнен магданоз.
Чувствате се изтощена, тъжна, обзета от необяснимо безпокойство. Ето какво ви препоръчват диетолозите. Как да си върнете душевното спокойствие? Пониженото ниво на серотонина - хормонална суб...
Черният дроб, за разлика от сърцето, има чудотворни сили да регенерира, дори когато голяма част от клетките му са разрушени. Той може за няколко месеца да се възстанови, ако обременяването му се намал...
Болярска пита Прoдукти: 1 кг брашно за меко тесто, 3-4 яйца, 2 ч. ч. прясно мляко, щипка сол, 1-2 с. л. захар, 2 с. л. оцет, 5-6 с. л. олио, мая, колкото кибритена кутийка, 125 г масло, 200 г сир...
У нас целината (Apium glaveolens) е важен есенно-зимен зеленчук. Консумира се свеж, варен или изсушен, като подправка за туршии, салати, супи ястия. Семето се слага в месна кайма за ароматизиране. Н...