Диетични рецепти » Телешко шпиковано

 Телешко шпиковано

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г телешко месо
• 1-2 моркова
• 1 парче алабаш
• 2-3 с.л. брашно
• 2-3 с.л. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме морковите и алабаш и ги нарязваме на ивички.

Правим разрези в парчето месо и го шпиковаме с част от нарязаните зеленчуци. Запичаме го в сух тиган, сипваме олиото и малко вода, посоляваме, добавяме останалите зеленчуци и задушаваме до готовност.

Изваждаме месото, прибавяме към соса размитото в малко вода брашно и варим до сгъстяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Есента дойде – яжте плодове

Събрали в себе си топлината на последните слънчеви лъчи и очарованието на циганското лято, тези вкусни изкушения ни зареждат с енергия и жизненост. Едновременно с това ни доставят несравнимо удоволств...

Фурмите са полезни за бъдещите майки

Макар и доста калорични, вкусните плодове съдържат купища полезни витамини и минерали. Освен това придават чудесен вкус и на десертите, и на пикантните сосове. Съществуват над 1500 сорта, като цветът ...

Внимание, плесен по храната!

Да, от плесен са направили първите антибиотици. Но това не означава, че днес трябва да прощаваме всичко на „зелените човечета". Защото много от плесените не само че не могат да лекуват, а, напрот...

Тялото ни изработва аспирин

Хората, които поддържат баланс на полезни вещества в организма си, могат да разчитат на защитните му сили Тялото ни е толкова съвършена система, че при добро хранене може само да изработва салиц...

Начало