Диетични рецепти » Експресни диети

 Експресни диети

Дадете ли си сметка, че сте прекалили с вкусните, мазни и калорични изкушения, веднага минете на диета. В зависимост от случая тя може да се спазва само ден, но може да продължи и цели три.

Еднодневна диета - за да се компенсират прегрешенията

Закусете с два или три плода, чаша чай и чаша обезмаслено кисело мляко. На обяд хапнете салата от пресни зеленчуци със 150 г печено пиле без кожата. За десерт изяжте някакъв плод. През целия ден можете да консумирате колкото си искате зеленчуци, но без никакви подправки. В 16 часа отново плод, а за вечеря бульон, приготвен от зеленчуци, но без цвекло, моркови или картофи, прекалено богати на въглехидрати. Освен това трябва да изпиете най-малко 2 л минерална вода, за да сте сигурни, че ще изхвърлите токсините от организма си. Енергийната стойност на менюто ви е някъде около 500 калории, т. е. прекалено малко, така че не се опитвайте да спортувате и още на другия ден наблегнете на протеините от шунката, рибата, млечните продукти.

Диета за 2 или 3 дни - с нея ще освежите тена си

Отново ще се наложи да отдадете предпочитанията си на плодовете и зеленчуците. Що се отнася до протеините, те са много малко, за да може да се очистите от всички отрови, отнемащи от жизнеността и свежестта на епидермиса. Закуската се състои от 150 г обезмаслено сирене и прясно изцеден сок от портокали или грейпфрут. На обяд хапнете два тънки резена шунка и салата от пресни зеленчуци без олио или зехтин. Десерти-райте с две ябълки. В 16 часа - отново някакъв плод. Вечеряйте със супа и зеленчукова салата, подправена с лъжичка зехтин, лимонов сок и сол. Час преди да си легнете пак ви се полага плод. Диетолозите предупреждават, че подобен режим на хранене не бива да се спазва повече от три дни, тъй като с него вкарвате по-малко от 1000 калории в организма си и рискувате бързо да се изтощите.

Чипсът и пържените картофи - повод за безпокойство

Повишеното ниво на акриламид, открито в чипса, картофките и всички готови храни, съдържащи скорбяла и изпържени или изпечени при температури над 120 градуса по Целзий, определено притеснява специалистите по здравословно хранене. Оказва се, че акриламидът се използва в производството на пластмаса, служи за пречистване на водата и се съдържа в цигарения дим. Експериментално е доказано, че вредното вещество предизвиква рак сред животните. Как стоят нещата при хората, още не се знае със сигурност, но учените бият тревога. Според тях, консумиран в големи количества с храната, акриламидът ще има същия ефект и върху нас.

Три силуета в три характера

Формата на тялото ни определено издава и нашия характер, смятат сведущи по въпроса.

С момчешка фигура

Вие сте интелектуалка, мразите скуката и еднообразието, нервната ви система е доста крехка. Цял живот изпитвате нужда да се учите, постоянно търсите нови идеи и информация за разли.чни страни на живота.

Заоблена като амфора

Спокойна и винаги владееща себе си, вие се стремите да виждате само добрите неща от живота, избягвате да се натоварвате с отрицателни мисли и преживявания. Всички знаят, че на вас може да се разчита.

С едри рамене

Много страстна натура, притежателката на подобна фигура лесно се пали по какво ли не, обича да общува с колкото се може повече хора, понякога прекалява с буйното изразяване на чувствата си.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Незаменимите моркови

Никак не е случайно, че тези сочни кореноплоди са любимо лакомство на зайците. Те правят очите им по-силни и зорки, зъбите - остри, козината - пухкава. Повече от 2 хиляди години се отглеждат на всички...

Празът прогонва токсините

Модерната кухня все по-често използва този зеленчук, като го влага в най-различни ястия, повечето от които полезни за хората от всички възрасти. Популярността му се дължи предимно на факта, че празът ...

6 продукта, които стопяват мазнините

Ясно е, че има храни, които може да ви помогнат за по-доброто изгаряне на мазнините. Специалисти диетолози са установили, че сред продуктите, които ние консумираме, има 6, от които мазнините в човешко...

Ряпата лекува артрит

Ряпата е известна на хората от незапомнени времена. Още в древен Египет нея са я включвали в хранителната пирамида наравно с чесъна и зелето. Имало е години, когато ряпата е била смятана за храна на п...

Начало