Джиндифилът редуцира риска от рак на дебелото черво, тъй като потиска възпалителните процеси в червата, става ясно от ново научно проучване. Изследванията досега многократно показват, че овладяването на хроничните възпалителни процеси в червата намалява риска от развитие на рак.
Екипът на проф. Сюзана Зик от Медицинския център на Мичиганския университет проследяват състоянието на 30 доброволци, които приемат по 2 грама екстракт от корен на джинджифил. Това количество се равнява на две супени лъжици настърган пресен корен на растението.
При анализа на данните преди и след приема на добавката изследователите намират 28% спад на възпалителните процеси.
За да се отправят препоръки за прием на джинджифил с профилактична цел срещу рак на дебелото черво обаче, самата проф. Сюзана Зик подчертава, че е необходимо по-мащабно проучване.
Облепихата (Hippophae rhamnoides) е ягодоплодно лекарствено растение, широко разпространено в умерения климатичен пояс на Северна Европа, Азия, Монголия, Турция и особено в Сибир, Алтай, Белорусия, Ка...
В народната медицина най-често се използват препарати от жълтия нарцис, оказващи бактерицидно и отхрачващо действие. Препаратите от белия нарцис може да се прилагат само външно. При силна кашлиц...
Разработена от френски диетолог от Медицинския център по проблемите на здравето в Бордо, тя не само гарантира свалянето на излишните килограми, но го прави бързо. В допълнение към стройната фигура пол...
Често се питате струва ли си да вземате допълнително витамини (думата идва от латинското vita - живот), или тези, които си доставяте по естествен път чрез храната, са ви напълно достатъчни, за да запа...