Продукти: (за 4 порции)
• 500 г агнешко месо
• 250 г гъби
• 1 главичка лук
• 2-3 скилидки чесън
• 2-3 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го изпържваме в сгорещеното олио. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и нарязаните на филийки гъби.
Наливаме малко топла вода, връщаме месото, подправяме със счукания чесън и сол на вкус и задушаваме до готовност.
Известна е като гръцкият символ на плодовитостта. По нашите земи е пренесена далеч преди създаването на българската държава. Идеална е и за цяр, и за деликатес на трапезата. Още бащата на медицината Х...
Люлякът (Syringe vulgaris L.) е висок до 5 м храст, със срещуположни, целокрайни, яйцевидни, заострени листа с дръжки, дълги до 4 см. Цветовете са разкошни - многобройни, събрани в гроздовидни съцвети...
Всички знаем, че ограничим ли храната – ще отслабнем. Не е необходимо обаче непременно да гладувате. Много по-умно от ваша страна ще бъде, ако веднъж завинаги разберете, че храната не ви е враг, стига...
В последно време нашумя поредната теза за храненето на човека, свързано с типа на кръвната му група. Според тази теория в храната се съдържат специфични протеини (белтъчини), наречени лектини, които, ...