Диетични рецепти » Лечебните свойства на магнита

 Лечебните свойства на магнита

Наскоро откритите магнитни рецептори в човешкия мозък потвърдиха познанията на древните китайци и индийци, египтяни и гърци, че хората винаги са се влияели силно от земното магнитно поле. Спадането на интензитета на магнитното поле може да предизвика смущения със сложни симптоми: схващане на врата, раменете и гърба, болки в гръдния кош, упорита мигрена с гадене и повръщане, световъртеж, безсъние, запек, астения, безпокойство, страх и депресия, тахикардия и смущения в жлезите с вътрешна секреция.

Тези смущения изчезват при прилагането на магнитотерапията.

Магнитите увеличават съдържанието на кислород в кръвта, понижават нивото на холестерола и кръвното налягане, облекчават болките, засилват клетъчната регенерация и даже биха могли да задържат растежа на тумори.
Лечебното действие на магнитите е безвредно и има висок процент на добри резултати. Дори човек в добро здравословно състояние може да пие магнитна вода и да си сложи магнитна гривна, колие, колан, елече, стелки. Те имат вградени магнити, които създават постоянно магнитно поле. Когато постоянното магнитно поле прониква в човешкото тяло чрез индукция, предизвиква биоелектрически поток и има благотворно влияние върху целия организъм.
• За да се повиши ефектът, гривната се носи на китката денем и нощем.
• Когато северният полюс на магнита е поставен в областта на засегнатия нерв се получава успокояващо действие. Магнитотерапията предпазва и лекува от астма, ставни заболявания, дископатия, мигрена, шипове и много други болести на цивилизацията.


Магнетизмът въздейства не само върху кръвта, нервите и жлезите, но и върху клетките.

Доста изследвания съобщават за по-бързо излекувани фрактури, когато са били третирани с постоянно магнитно поле и магнитна вода. Пациенти, които са приложили магнитотерапията и пиене на магнитна вода, имат укрепнала имунна система.
Повечето научни експерименти се правят първо с животни, преди да се направят с хора. В Израел след тригодишна работа се получил следният неочакван резултат: 85 крави, които са пили само магнитна вода давали по 1 литър мляко повече дневно и са били продуктивни повече дни в годината, защото били здрави и силни. Подобни резултати са получени и при опити с овце, които давали по-висок добив мляко, месо и вълна; с кокошки и пуйки, които пък снасяли повече яйца.
В Унгария и Австрия използват магнитна вода за напояване на зеленчукови култури и овошки. Градинарите поливат зеленчуковия разсад с магнитна вода, за да го предпазят от болести и слани. И още нещо любопитно: тайната на прочутите в цял свят холандски лалета е в оросяването им с магнитна вода.
Логично е да се приеме, че след като магнитната вода има благоприятно влияние върху растенията и животните, би трябвало да се отразява благоприятно и върху човешкия организъм.

Магнитната чаша

Тя е изработена от специален материал, който създава постоянно магнитно поле. В нея се обработват вода, кафе, чай, плодови и зеленчукови сокове, компот, мляко и др. Достатъчно е чашата да престои пълна 10-15 минути. Под въздействие на полето водните молекули се отделят една от друга и се поляризират към двата полюса на магнитната чаша. И без да променя химическия състав, водата става лековита. Ако водата или другите течности бъдат пресипани после в стъклен или пластмасов съд, запазват лечебните си свойства до 72 часа. Те придобиват качествата на силно дисоцииран разтвор на минерални вещества, газове и биологично активни съставки. Това пък значително облекчава процеса на преминаване на йоните през клетъчните мембрани. Кръвообращението се подобрява и така отделните клетки се зареждат с повече кислород.

Магнитната вода

За разлика от обикновената вода, която се усвоява от организма не повече от 45%, магнитната се усвоява 100%. Това създава оптимални условия за работа на клетъчно ниво на всички органи и системи в организма.

Магнитната вода е диуретична и не образува микрокристали. Като стабилизира кристалоидния състав на урината, тя предпазва от образуване на камъни в бъбреците, пикочния мехур и жлъчката.
• Магнитната вода помага организмът да се освободи от излишните течности. По този начин кръвното налягане се понижава и видимо спадат отоците по долните крайници.
• Под въздействие на магнитната вода се подобрява метаболизмът и настъпва цялостно очистване на организма. Той става по-устойчив към заразни болести и по-податлив към други методи на лечение.
Магнитната вода се използва за профилактика и лечение на такива заболявания като: камъни в бъбреците и жлъчката, високо и променливо кръвно налягане, храносмилателни смущения (гадене, повръщане, подуване на корема, газове, запек), неврози, диабет, белодробни, алергични, чернодробни болести и др. При лечение на хипертония не съществува опасност от оводняване на организма, тъй като диуретичното действие на магнитната вода спомага за освобождаване на излишните течности. По този начин се намаляват и отоците по долните крайници и настъпва „прибиране” на черния дроб.
• Проведените клинични изпитания при лечение с нея показват благоприятно влияние на пациентите в около 78%. Лекарите препоръчват да се приемат 6 чаши магнитна вода (около 1,5 литра) дневно, разпределени по една преди и след всяко хранене. Употребата на магнитна вода трябва да бъде постоянна. Тя не е лекарство, а спомага за по-доброто и бързо усвояване на приеманите медикаменти.
• При използването на магнитна вода не се наблюдават никакви странични ефекти. Изключения са хората с вграден пейсмейкър (сърцето под въздействие на магнитите може да загуби ритъма си) и бременните.

Автор: д-р Елена Младенова

Представяме Ви:

Повдигнете тонуса си с плодове

Със сигурност ще бъдете по-здрави, по-жизнени и по-доволни от живота, ако поне веднъж дневно изяждате в прясно състояние или изпивате чаша сок от някой от безценните дарове на природата. Ананаси ...

Какво рискуват жените?

Дамите с продължителен (над 35 дни) или нередовен месечен цикъл са изложени на двойно по-голяма опасност да се разболеят от диабет в сравнение с тези, които имат редовен мензис (на всеки 24-31 дни). Т...

Китайско самоизтезание за здраве

Може и да прозвучи смешно, но упражнението, което ви предлагаме, е полезно за всички хора (без страдащите от хемофилия и онкологични заболявания). При това не изисква специално приготовление. Достатъч...

Вредните навици при хранене

Смятате, че се храните правилно и здравословно? Сега ще разберете дали наистина е така. Не ядете хляб Богат на комплексни въглехидрати, които се усвояват бавно, хлябът засища задълго и заре...

Начало