Диетични рецепти » Четири начина да се предпазим от рак

 Четири начина да се предпазим от рак


1. Всеки ден изпивайте сока на два портокала.

Витамин С неутрализира успешно свободните радикали, които разрушават имунната ни защита и стават причина за развитието на някои видове рак. И тъй като нуждата на човек от витамини се увеличава с възрастта, ако е стресиран и пуши, не се колебайте да увеличите полезната за здравето ви доза. Освен с портокалов сок ще си я набавите и със 120 г киви, 130 г червени чушки, 170 г суров карфиол,

2. Всеки ден изяждайте по 6 сушени кайсии или по 20 г моркови, 95 г пъпеш...

Важното е да доставите на организма си жизненоважния за него бе-такаротин или провитамин А, който защитава от канцерогенни заболявания белите дробове и стомаха. И в този случай пушачите и любителите на алкохола трябва да удвоят количеството.

3. Хапвайте си бадеми.

С 6 - 7 супени лъжици печени бадеми (240 калории) вие ще задоволите почти напълно нуждата си от антиоксидантния витамин Е, който активизира проникването на въглехидратите в клетките, Трябва да знаете обаче, че само 50% от приетия с храната витамин Е се усвоява от организма, затова не пренебрегвайте и слънчогледовото олио, картофите, яйцата и черния дроб.

4. Пийте чай.

Танинът, съдържащ се в пет чаши чай, засилва имунната защита на организма и предпазва от рак на костната система, половите органи, дебелото черво. Полезният танин се съдържа и в червеното вино - не повече от една чаша на ядене, в броколито, целината, необелените ябълки, зелето, лука, ягодите.

Автор: Димитрина Даневска

Представяме Ви:

5 факта за ориза

За половината от населението на планетата думите „ориз" и „храна" звучат по един и същ начин. В много страни той се смята за символ на благополучието и богатството, но това съвсем не е всичк...

Бръшлянът лекува от дълбока древност

Всички познаваме пълзящия бръшлян – това широко разпространено растение по паркове и градини, пълзящо по дървета, огради и зидове, но малцина знаят за лечебните му качества и го отминават с безразличи...

Чесънът – домашният лекар

Преди три хиляди години в най-древния индийски трактат за Аюрведа са нарекли чесъна чудо на природата. Действително това растение има чудодейни свойства. В чесъна се съдържат над 25 % въглехидрати, 6...

Бабините вендузи

Ако в миналото вендузите са се използвали само при възпаление на белите дробове, сега с тях се лекуват артрити и артрози, радикулити и невралгии, остехондрози, миозити и травми. Масажът с вендузи ...

Начало