Продукти:
• 300 г извара
• 200 г сварена морска риба
• 100 г нискомаслена сметана
• 50 г настърган кашкавал
• 1 ч.ч. грах от консерва
• 1/2 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Отцеждаме рибата, отстраняваме костите и я нарязваме на малки парченца. Прибавяме изварата, сметаната и кашкавала. Подправяме с червен пипер и сол и разбиваме с миксер, докато получим гладка смес. Сипваме отцедения грах и разбъркваме.
Разстиламе сместа върху алуминиево фолио и оформяме руло. Овалваме го в наситнен магданоз и увиваме плътно във фолиото. Държим рулото 3-4 часа в хладилник преди да сервираме.
Освен като вкусна подправка в много рецепти, копърът се използва и като основна съставка на някои лекарствени продукти. Докато за подправянето на салати, туршии и други ястия обаче по-често се използв...
Събрали в себе си топлината на последните слънчеви лъчи и очарованието на циганското лято, тези вкусни изкушения ни зареждат с енергия и жизненост. Едновременно с това ни доставят несравнимо удоволств...
От древността на кехлибара се приписва свойството да дарява притежателя си с дълголетие и дори безсмъртие. От тази смола са приготвяли лечебни мехлеми за рани, при лечение на кръвохрачене, при болести...
Масло от облепиха може да си приготвите в домашни условия по два начина: • Смелете в кухненския робот пресни плодове от облепиха, изстискайте през марля сока и го прехвърлете в керамичен или стъ...