Кулинарни рецепти » Студен борш с картофи

 Студен борш с картофи
/Молдова/

Продукта: (за 4 порции)

• 2 краставици
• 1 глава червено цвекло
• 4 картофа
• 1/2 ч.ч. сметана
• 2-3 стръка зелен лук
• 1 ч.л. горчица
• 2-3 скилидки чесьн
• 1-2 щипки захар
• оцет или лимонов сок
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме нарязаното на ивици цвекло, като във водата слагаме малко оцет или лимонов сок, за да запазим цвета му. Отцеждаме го.

Смесваме изстиналото цвекло със сварените и нарязани на кубчета картофи и заливаме с изстиналия бульон. Добавяме нарязаните на ивици краставици, ситно нарязания лук, солта, черния пипер и захарта и разбъркваме.

Разбиваме сметаната с горчицата и малко от бульона, в който е вряло цвеклото и го наливаме в супата. Подправяме със счукан чесън и посипваме със ситен копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало