Продукта: (за 4 порции)
• 2 краставици
• 1 глава червено цвекло
• 4 картофа
• 1/2 ч.ч. сметана
• 2-3 стръка зелен лук
• 1 ч.л. горчица
• 2-3 скилидки чесьн
• 1-2 щипки захар
• оцет или лимонов сок
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме нарязаното на ивици цвекло, като във водата слагаме малко оцет или лимонов сок, за да запазим цвета му. Отцеждаме го.
Смесваме изстиналото цвекло със сварените и нарязани на кубчета картофи и заливаме с изстиналия бульон. Добавяме нарязаните на ивици краставици, ситно нарязания лук, солта, черния пипер и захарта и разбъркваме.
Разбиваме сметаната с горчицата и малко от бульона, в който е вряло цвеклото и го наливаме в супата. Подправяме със счукан чесън и посипваме със ситен копър.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...