Продукти:
• 200 г сварен език /шунка, пушени колбаси/
• 1 малка ябълка
• 250 г майонеза
• 100 г сметана
• 1 с.л. горчица
• 3-4 с.л. червено вино
• половин лимон, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме сварения език и малка част от него нарязваме на ивички за украса, а останалата част на кубчета. Към нарязания на кубчета език прибавяме обелената и нарязана на кубчета ябълка, майонезата, сметаната, горчицата, виното, сол и черен пипер. Разбъркваме добре сместа и я разпределяме в чаши за шампанско, по ръба на които сме направили венец от магданоз.
Във всяка чаша шприцоваме върху сместа розичка от майонеза или сметана и нареждаме фунийки, които сме направили от ивичките език, а по ръба на чашите закрепваме резенчета лимон.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...