Продукти:
• 150 г сварено пилешко месо
• 150 г пъпеш
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. червен пипер
• 1-2 с.л. коняк
• 1 с.л. кетчуп
• 1 ч.ч. захар
• половин лимон, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото и пъпеша на малки кубчета, които смесваме с киселото мляко, коняка, захарта, червения пипер и кетчупа.
Подправяме сместа със сол и черен пипер, разбъркваме добре и разпределяме в чаши за шампанско, по ръба на които предварително сме направили венец от магданоза. Отгоре украсяваме с кубчета от месото и пъпеша, а по ръба на чашите закрепваме кръгчета лимон.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...