Продукти:
• 1 опаковка майонеза
• 2 с.л. кисело мляко
• 1 топло пушена риба
• 1 глава лук
• 2 ябълки
• 1 с.л. лимонов сок
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги нарязваме на ситно.
Отстраняваме кожата и костите на рибата и също я нарязваме на ситно. Смесваме ябълките и рибата със ситно нарязания лук.
Разбиваме майонезата с киселото мляко, лимоновия сок и черен пипер на вкус. Заливаме останалите продукти с тази смес, разбъркваме и разпределяме коктейла в широки стъклени чаши.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...