Продукти:
• 10 филийки хляб
• 1 малка консерва чернодробен пастет (около 220 г)
• 100 г шунка
• 1 зелена пиперка
• 1 твърдо сварено яйце
• магданоз
Начин на приготвяне:
Отрязваме тънки филийки хляб, които намазваме с чернодробния пастет. Отгоре поръсваме настърганите яйца, а върху тях разпределяме ситно нарязаната шунка. Украсяваме с пръстенчета от пиперката и с магданозени листенца.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...