Продукти:
• 1 голяма маруля
• 1-2 моркова
• 2-3 домата
• 1-2 зелени чушки
• 150 г сирене
• 2 скилидки чесън
• 1-2 пера зелен лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме марулята, като внимаваме да не се отделят листата й от кочана.
Настъргваме морковите, пресоваме чесъна. Лука, чушките и доматите нарязваме на ситно. Всички зеленчуци разбъркваме с настърганото сирене и подправяме с черен пипер и сол на вкус.
С тази смес пълним марулята, като слагаме внимателно и между листата й. Цялата напълнена маруля завиваме с домакинско фолио и оставяме в хладилника.
Сервираме, нарязвайки я на парчета като диня.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...