Продукти:
• 5 по-големи домата
• 1 л кисело мляко
• 50 г орехови ядки
• 100 майонеза
• 100 г стерилизирани краставички
• 2-3 скилидки чесън
• копър, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме в тензух киселото мляко и го отцеждаме 5-6 часа. Смесваме го с нарязаните орехови ядки, дребно нарязаните краставички и копър и счукания чесън. Подправяме със сол и черен пипер и разбъркваме.
Напълваме със сместа предварително издълбаните домати, украсяваме с майонеза и клончета от магданоз и поднасяме.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...