Продукти:
• 8 големи твърди домата
• 100 г шунка
• 150 г варено пилешко месо
• 1 зелена чушка
• 150 г майонеза
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме доматите, изрязваме в горната част капачета, издълбаваме сърцевината с лъжичка, посоляваме отвътре и оставяме да се отцеди сокът.
Нарязваме на кубчета, шунката, свареното пилешко месо, опечената и обелена чушка. Прибавяме майоназета и ситно нарязания магданоз. Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и разбъркваме.
Напълваме доматите с тази смес, захлупваме с изрязаните капачета и ги оставяме да престоят 1-2 часа на хладно.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...