Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг домати
• 1 глава лук
• 3 с.л. олио
• 2 с.л. галета
• магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме доматите, обелваме ги, нарязваме ги на парчета и ги варим до омекване в 2 ч.ч. подсолена вода.
Запържваме лука в сгорещеното олио до златисто и прибавяме галетата. Разбъркваме няколко пъти и разреждаме запръжката с прецедения доматен бульон. Добавяме 3-4 ч.ч. топла вода, посоляваме на вкус и варим още 10-15 мин на тих огън.
След като отстраним от огъня, застройваме с разбитото яйце и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...