Кулинарни рецепти » Супа Жулиен

 Супа Жулиен
/Франция/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ряпа
• 1 стрък праз
• 2 моркова
• 1 глава лук
• 100 г лапад
• 150 г зелен боб
• 50 г грах
• 40 г краве масло
• 60 г сметана
• 1,5 л месен бульон
• магданоз, копър
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеленчуците на тънки ивички. Задушаваме ги леко в маслото, наливаме бульона и варим супата на слаб огън, докато зеленчуците омекнат.

Непосредствено преди сервиране застройваме със сметаната, подправяме с черен пипер и поръсваме със ситно нарязани копър и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало