Кулинарни рецепти » Супа от черен боб

 Супа от черен боб
(Хърватска)

Продукти: (5-6 порции)

• 1 ч.ч. черен боб
• 1 глава лук
• 1 резен целина
• 1 глава лук
• 1 червена чушка
• 2 домата от консерва
• 2-3 скилидки чесън
• 1 с.л. оцет
• 2 с.л. олио
• 4-5 с.л. сметана
• босилек, риган, мащерка
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за една нощ в топла вода. На сутринта го изплакваме и го варим с 2 л вода, докато омекне. Добавяме почистените и наситнени морков и целина.

Изчистваме чушката и я нарязваме на дребно. Наситняваме лука и чесъна и ги задушаваме заедно с чушката в мазнината. След 3-4 мин добавяме наситнените обелени домати и готвим, докато водата им се изпари.

Сипваме запръжката в супата, посоляваме, подправяме с ароматните треви и клокваме. По желание подкиселяваме. Разливаме супата в чиниите и всяка гарнираме с 1 с.л. сметана.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало