Продукти: (за 4-6 порции)
• 1,5 л костен бульон
• 300 г картофи
• 250 мл прясно мляко
• 1 яйце
• 50 г мая
• 30 г краве масло
• 3-4 с.л. галета
• индийско орехче
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Запържваме маята с маслото, докато започне да мирише и да се сгъстява. Отстраняваме от огъня прибавяме яйцето и галетата и посоляваме. Ако сместа е много гъста, разреждаме с малко мляко.
Омесваме средно твърдо тесто и правим от него малки топчета - кнедлички.
Сваряваме обелените картофи в подсолена вода, след което изливаме водата в отделен съд. Заливаме картофите с мляко, посоляваме ги и ги разбиваме на гладко пюре.
Заливаме с водата от картофите и бульона, добавяме настърганото орехче и ситно нарязания магданоз, опитваме на сол и възвираме.
Пускаме кнедличките във врящата супа и варим, докато омекнат.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...