Продукти:
• 1 шепа зелен фасул
• 2-3 чушки
• 200 г домати
• 200 г картофи
• 1-2 глави лук
• 6-8 броя зелени сливи или джанки
• 5 с. л. олио
• джоджен, чубрица, магданоз
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на филийки, а фасула - на парченца.Задушаваме ги в мазнината и малко вода до омекване.
Заливаме с вряла вода, посоляваме и варим 20 минути. Прибавяме нарязаните на дребно картофи, чушките и доматите, джанките и джоджена.
След сваряването на чорбата, сваляме я от огъня и поръсваме със стрита чубрица и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...