Продукти:
• 20 г сушени гъби
• 100 г сушени сини сливи
• 1 глава лук
• 1 морков
• половин глава целина
• 3 с.л. цвекло
• четвърт зелка
• 6 ч.ч. вода
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• сол
• смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Накисваме гъбите и сливите поотделно в студена вода за няколко часа. Махаме костилките от сливите, лука разрязваме на четири и го сваряваме заедно с гъбите във водата, в която са киснали. Изваждаме ги и в същата вода сваряваме сливите.
Сваряваме цвеклото до полуготовност, добавяме моркова, целината, нарязаната зелка и варим до готовност. Прецеждаме зеленчуковата отвара и я смесваме с гъбената. Слагаме сливите и нарязаните на ситно гъби.
Смесваме доматеното пюре с брашното и 1/2 к.ч. студена отвара, прибавяме към супата, кипваме и подправяме.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...