Кулинарни рецепти » Бирена супа

 Бирена супа
(Швеция)

Продукти:

• 1 бутилка светла бира
• 1 бутилка тъмна бира
• 1 парче лимонова кора или джинджифил
• 2 с. л. захар
• 1 яйце
• 2 с. л. брашно
• 1 жълтък
• малко прясно мляко

Начин на приготвяне:

Оставяме бирата да заври заедно с лимоновата кора. Разбиваме 1 с. л. брашно в малко студено мляко и го изливаме в супата. Подправяме със захар и малко сол.

Разбъркваме добре яйцето, останалото брашно и малко мляко и много бавно, при постоянно бъркане ги изливаме в супата. След като ври 5 минути, сваляме от огъня и застройваме с жълтъка.

Поднасяме супата с препечени хапки хляб.

Автор: Златомира Петкова

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало