Продукти:
• 4 малки скумрии (около 1,2 кг)
• 2 твърдо сварени яйца
• 1/2 ч.ч. бяло вино
• 25 г желатин
• 1 лимон
• зелена салата
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистените и измити цели риби пускаме в гореща подсолена вода, поръсваме с черен пипер и варим 10 минути. Прецеждаме и нареждаме в елипсовидна чиния, като запазваме главите и опашките им.
От виното и 500 мл бульон правим сос, който смесваме с предварително разтворения желатин. Оставяме да се охлади и с четка намазваме скумриите. Когато първият пласт се стегне, намазваме отново и така до свършване на желето.
Отстрани подреждаме резенчета лимон, листа зелена салата, клонки магданоз, кръгчета яйца. Държим рибата в хладилника и я сервираме студена.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...