Продукти:
• 1 кг тиквички
• 1 кутия сирене “Фета”
• 10-15 с.л. овкусена майонеза
• 4-6 стръка копър
• 10 скилидки чесън
• 5-6 печени червени чушки
• 1 червен домат
• 1 зелен домат
• по 10 черни и зелени маслини
• подправки
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измиваме тиквичките, нарязваме ги на колелца и ги изпържваме в сгорещеното олио. Оставяме ги да се отцедят от излишната мазнина.
Във форма редим последователни пластове тиквички, резенчета сирене, кръгчета леко мариновани домати, лентички от печените чушки. Между пластовете мажем по малко майонеза. Най-отгоре слагаме лентички от маслините и поръсваме със скълцаните зелении и счукания чесън. Подправяме по избор и веднага слагаме тортата в хладилника.
Сервираме я след няколко часа, нарязана на правоъгълни парчета.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...