Кулинарни рецепти » Зеленчукова шарлота

 Зеленчукова шарлота

Продукти:

• 8 чушки с различен цвят
• 1 голям домат
• 1 ч.ч. сметана
• 1 к.ч. натрошено сирене
• 1-2 стръка копър
• 1 листенце босилек
• 1/3 кубче натрошен зеленчуков бульон
• 1 ч.ч. кьoпоолу
• 2-3 скилидки чесън
• 3-4 с.л. смлени орехови ядки
• 1 кутия майонеза с вкус на топено сирене
• по половин филия черен и бял хляб
• 10-15 г желатин

Начин на приготвяне:

Изпичаме чушките и ги нарязваме на широки ленти. Подреждаме лентите по стените на салатиера или форма за пудинг и я слагаме за кратко в хладилник.

Разтваряме желатина в студена вода или вино. Разделяме го на 3 части.

Разбъркваме първата част с натрошеното сирене, обеления и нарязан домат, наситнените зелении и сметаната. Овкусяваме, разбъркваме и разстиламе внимателно върху чушките. Пак слагаме в хладилника, като работим много бързо, защото желатинът ще се стегне.

Втората част от желатина объркваме с кьопоолуто, ситно нарязания чесън и половината от майонезата. Овкусяваме, разбъркваме и разстиламе във формата.

Третият пласт е от кубченцата пресен хляб, останалата майонеза, поразредена с леко затоплена водичка, и желатина.

Покриваме с домакинско фолио и оставяме в хладилника поне за 6-7 часа. След това внимателно изваждаме и нарязваме на филии.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало