Продукти: (за 4-5 порции)
• 300 г царевично брашно
• 1 с.л. краве масло
• 3 с.л. олио
• 500 мл прясно мляко
• 50 г сирене
• 500 мл вода
• 2-3 скилидки чесън
• 1 стръкче сух босилек
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно скилидките чесън и ги задушаваме в смес от олиото, маслото и малко вода. Поръсваме стрития босилек и постепенно при непрекъснато бъркане сипваме брашното. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер.
Постепенно на тънка струйка наливаме водата, а след нея и млякото. Бъркаме качамака, докато изври водата. Накрая го заглаждаме с навлажнена лъжица, поръсваме ситно настърганото сирене и поднасяме.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...