Продукти: (за 4 порции)
• 2 средно големи тиквички
• 1-2 моркова
• 1 скилидка чесън
• 1-2 яйца
• 1 к. ч. настърган кашкавал
• 1 непълна ч. ч. брашно
• магданоз, черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Настъргваме тиквичките и леко ги изцеждаме.
Смесваме ги с настърганите моркови, счукания чесън, ситно нарязания магданоз, кашкавала, черния пипер, солта и яйцата. Добавяме брашното и разбъркваме много добре.
Взимаме по 1 с.л. от сместа и оформяме малки кюфтенца. Изпържваме ги от двете страни в сгорещена мазнина.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...