Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 кг червени чушки
• 500 г картофи
• 1 глава лук
• 2-3 яйца
• 2-3 с.л. галета
• магданоз, чубрица
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
За панировката:
• яйца
• брашно
• галета
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка.
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги пасираме. Смесваме ги с чушките.
Добавяме настъргания лук, яйцата, сол, чубрица, черен пипер, малко дребно нарязан магданоз, и ако е необходимо галета, за да се подсуши сместа.
Омесваме добре и оформяме кюфтета, които панираме в брашно, разбити яйца и галета. Пържим във вряща мазнина.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...