Продукти:
• 1 кг картофи
• 1 глава лук
• сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите необелени. Обливаме ги със студена вода, обелваме и ги настъргваме на едро ренде.
Лука нарязваме на тънки филийки и заедно със солта прибавяме към картофите.
Затопляме олиото в тигана, изсипваме сместа и пържим до кафяво. Обръщаме с помощта на чиния и пържим от другата страна.
Можем просто да разбъркаме сместа. Поднасяме Rosti в затоплена чиния или направо с тигана.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...