Продукти: (за 5-6 порции)
• 7-8 стръка праз
• 5-6 картофа
• 3-4 яйца
• 3 к.ч. счукани орехи
• 1-2 с.л. галета
• черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме праза на парчета, които сваряваме в подсолена вода.
Отделно сваряваме обелените картофи.
Прекарваме изцедените зеленчуци през месомелачка и омесваме от тях кайма, като добавяме яйцата, едро счуканите орехи, галетата, сол и черен пипер на вкус.
Оформяме с мокри ръце кюфтета, които овалваме в брашно и пържим в горещо олио.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...