Продукти: (за 4 порции)
• 400 г патладжани
• 100 г пиперки
• 100 г домати
• 1/2 кофичка кисело мляко
• 1/2 к.ч. зехтин
• 10-12 зърна черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните, нарязваме ги на кръгчета и ги слагаме върху наклонена дъска, за да се отцедят. Нарязваме пиперките на ивички. Обелваме доматите и ги нарязваме на малки парченца. Посоляваме зеленчуците и поръсваме с черен пипер.
В сгорещен зехтин изпържваме първо патладжана, а след това - пиперките. Разпределяме патладжаните и пиперките в 4 чинии, а върху тях изсипваме доматите.
Отгоре заливаме с разбито кисело мляко, смесено със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...