Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг дребни лукчета
• 50 г чесън
• 1 с.л. брашно
• 150 г домати
• половин к.ч. червено вино
• 150 г лук
• 1 к.ч. олио
• чубрица, дафинов лист
• червен и черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на дребно и го запържваме в сгорещеното олио до златист цвят. Прибавяме обелените и настъргани домати, обелените лукчета, чесъна, черния и червения пипер, дафиновия лист и малко вода. Посоляваме и поръсваме с чубрица.
Изсипваме продуктите в пръстен съд, захлупваме и задушаваме до омекване на лукчетата.
Прибавяме размитото в студена вода брашно. Оставяме ястието да поври още 5-6 мин и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...