Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг дребни лукчета
• 50 г чесън
• 1 с.л. брашно
• 150 г домати
• половин к.ч. червено вино
• 150 г лук
• 1 к.ч. олио
• чубрица, дафинов лист
• червен и черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на дребно и го запържваме в сгорещеното олио до златист цвят. Прибавяме обелените и настъргани домати, обелените лукчета, чесъна, черния и червения пипер, дафиновия лист и малко вода. Посоляваме и поръсваме с чубрица.
Изсипваме продуктите в пръстен съд, захлупваме и задушаваме до омекване на лукчетата.
Прибавяме размитото в студена вода брашно. Оставяме ястието да поври още 5-6 мин и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...