Кулинарни рецепти » Безмесен чумлек в гърне

 Безмесен чумлек в гърне

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг дребни лукчета
• 50 г чесън
• 1 с.л. брашно
• 150 г домати
• половин к.ч. червено вино
• 150 г лук
• 1 к.ч. олио
• чубрица, дафинов лист
• червен и черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на дребно и го запържваме в сгорещеното олио до златист цвят. Прибавяме обелените и настъргани домати, обелените лукчета, чесъна, черния и червения пипер, дафиновия лист и малко вода. Посоляваме и поръсваме с чубрица.

Изсипваме продуктите в пръстен съд, захлупваме и задушаваме до омекване на лукчетата.

Прибавяме размитото в студена вода брашно. Оставяме ястието да поври още 5-6 мин и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало