Кулинарни рецепти » Безмесен чумлек в гърне

 Безмесен чумлек в гърне

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг дребни лукчета
• 50 г чесън
• 1 с.л. брашно
• 150 г домати
• половин к.ч. червено вино
• 150 г лук
• 1 к.ч. олио
• чубрица, дафинов лист
• червен и черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на дребно и го запържваме в сгорещеното олио до златист цвят. Прибавяме обелените и настъргани домати, обелените лукчета, чесъна, черния и червения пипер, дафиновия лист и малко вода. Посоляваме и поръсваме с чубрица.

Изсипваме продуктите в пръстен съд, захлупваме и задушаваме до омекване на лукчетата.

Прибавяме размитото в студена вода брашно. Оставяме ястието да поври още 5-6 мин и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало