Кулинарни рецепти » Гъбена яхния с домати

 Гъбена яхния с домати

Продукти:

• 300 г гъби (пресни или консервирани)
• 2 домата
• 2 глави лук
• половин глава целина
• 2-3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, прибавяме обелените и настъргани домати, гъбите, нарязани на тънки филийки, и целината, нарязана на ивички.

Посоляваме, наливаме 1 ч.ч. топла вода, поръсваме червения пипер и задушаваме на тих огън, докато яхнията остане на мазнина. Накрая поръсваме с черен пипер.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало