Кулинарни рецепти » Бамя по килифаревски

 Бамя по килифаревски

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г прясна бамя
• 2 глави лук
• 3-4 домата
• 4-5 скилидки чесън
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. оцет
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме бамята и я посипваме със сол. Оставяме я да стои така 20 мин.

Задушаваме в мазнината и малко вода нарязания на тънки филийки лук. Прибавяме попарените, обелени и настъргани домати. Задушаваме 10 мин на умерен огън и след това прибавяме отцедената и посолена бамя и ситно нарязания чесън.

Наливаме гореща вода, докато покрие продуктите. Прибавяме препеченото и размито в 1 к.ч. хладка вода брашно, поръсваме с черен пипер, посоляваме и подкиселяваме.

Слагаме парче бяла хартия под капака на тенджерата, захлупваме и варим на тих огън, докато остане на мазнина. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало