Кулинарни рецепти » Бъркани зеленчуци

 Бъркани зеленчуци
/Германия/

Продукти: (за 4 порции)

• 100 г грах
• 100 г зелен фасул
• 100 г моркови
• 100 г карфиол
• 100 г целина
• 100 г картофи
• 30 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Разкъсваме карфиола на розички, морковите, картофите и целината нарязваме на кубчета, а фасула на ивички. Прибавяме граха, маслото и малко вода. Посоляваме и задушаваме под капак, докато зеленчуците омекнат.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало